FRI FRAKT PÅ ALLA KÖP ÖVER 599:- LEVERANS INOM HELA SVERIGE!

Om oss

                          

 

Claudio Kitchen & Friends är din lokala delikatessbutik och café i Nacka Strand med inriktning på spetsprodukter från Italien och hög gastronomi. Vi har även en webshop med leverans till hela landet. Idén föddes tack vare en oberäknelig pandemi där alla våra ”tastings” ute i butiker stoppades över en natt. Precis då föddes nya tankar och vi öppnade en informell träffpunkt för ”friends” som skull inspirera och uppmuntra till en bättre vardag.

Bakom idén hittar du Claudio Hjort, en driven entreprenör och en foodie utan kompromisser. Han har en bakgrund från gastronomiska studier i Umeå där möten med top notch kockar och framstående sommelier samt all matkunskap som Sverige har att erbjuda, gjorde det klart för Claudio att matbranschen var vägen att gå.

Claudio Kitchen & Friends är i första hand bakfickan till vår grossistverksamhet Italiana Food Selections som etablerades 1996 och som per definition är ett företag med hög matprofil och med en stor produktportfölj från Italien. Vi erbjuder ett brett och djupt sortiment med gårdsprodukter som följer säsonger, traditioner och skonsamma tillverkningsprocesser. Vi tillhandahåller utsökta produkter och erbjuder genuina traditionella specialiteter. Vårt urval är inriktat på korrekta, handfasta och smakrika produkter med distinkta smaker som är gjorda av väldefinierade råvaror. Idag är det Claudio som äger och driver familjeföretaget som startades av mamman Gina Hjort.

 

Claudio Kitchen & Friends är ett mecka för exceptionella råvaror, kökstillbehör, brödbutik, gourmet mackor, matkassar, winemakers dinner, egen import av italienska grönsaker samt allt annat som vi tycker har ett högt gastronomisk värde både från slott och koja. Vi har dessutom några sittplatser som agerar "café" till er som är sugna på en fika eller äta en nygrillade Focaccia på plats. 


Vi tror att god mat sammanför människor och förbättrar livskvaliteten. Den skapar gemenskap bland människor med olika intressen, ursprung och tankar. Vi tror att den gemytlighet som kommer runt ett bord lastat med äkta vara, hjälper dig att hitta stunder av sann lycka. Vi vill dela med oss av en livsstil och under samma tak samla ”friends”. Detta kan vara olika smakkompisar som gör en lyckad middag, vare sig det är en rustik bönsoppa eller en elegant tryffelmiddag, kanske med hjälp av Claudios receptförslag. ”Friends” är också vårt team av medarbetare som med kunnighet och hjälpsamhet hjälper till med tips och praktiska råd. Inte minst är all ni där ute våra ”friends” med ert passionerade och genuina matintresse, ni som vill fördjupa er i mer kunskap runt det italienska köket och såklart till slut alla vi som älskar Italien! 

/ Claudio

 

 

Stäng (esc)

CYBERMONDAY

ENDAST IDAG HAR NI MÖJLIGHET ATT KÖPA FÖRRA ÅRETS SKÖRD AV EXTRA JUNGFRUOLIVOLJA 500 ML FÖR ENDAST 149:- VI SKICKAR DET SOM FINNS I LAGER HOS OSS!

köp nu

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Added to cart